About

Mit navn er Kira Goth-Sønnichsen.

Jeg er 22 år og bor i Måløv, Ballerup kommune.

Jeg bestod film- og tv-produktionsuddannelsens grundforløb på NEXT i januar 2018. 

I min fritid hører jeg musik, og så ser jeg en masse forskellige film og serier.

Spørg mig ikke hvad min yndlingsfilm er, for jeg finder en ny dagen efter.

Yderligere tager jeg også billeder, som man kan se her på siden.

Min interesse for film og TV startede så småt i folkeskolen, da jeg skulle lave en større fremlæggelse, hvor jeg valgte at fortælle om ‘det første kamera’. Men det var i 10. klasse at jeg for første gang fik øjnene op for det, da jeg besluttede mig for at vælge filmproduktion som valgfag. Derudover valgte jeg også i forbindelse med OSO (obligatorisk selvvalgt opgave) at undersøge forskellige retninger indenfor film, og dertil skulle jeg også lave et produkt, som endte med at blive en musikvideo, som var en genfortolkning af en, på daværende tidspunkt, nyudgivet sang. Yderligere blev jeg også, i forbindelse med at jeg havde filmproduktion, spurgt om jeg ville filme og redigere optagelser fra vores gallaaften, som blev vist til vores dimension.

På gymnasiet valgte jeg en sproglig linje udelukkende pga. muligheden for at have mediefag som et af mine linjefag. I den forbindelse fik jeg udvidet min viden om film og TV, især med hensyn til idéudvikling, filmiske virkemidler, redigering og ikke mindst samarbejde. De to år med mediefag resulterede i to årsfilm, som jeg lavede sammen med min gruppe. Vi kom igennem hele filmprocessen, fra idéudvikling og storyboard til optagelse og redigering. Igennem hele forløbet var det som udgangspunkt os allesammen, der skulle fungere som både instruktør, kameramand, producer og klipper. Men da vi skulle til at filme, blev det efterhånden klart for os alle, at en af os var nødt til at stå lidt i front og bl.a. finde alternative løsninger, når der var noget der ikke gik efter planen. Jeg ved ikke om det var tilfældigt eller bevidst, men det endte med at blive mig.

Mit engagement gjorde at jeg blev tilbudt at undervise unge i mediefag på Egedals ungdomsskole.

Netop oplevelsen på STX gjorde mig mere overbevist om at film- og tv-produktion var noget jeg gerne ville forfølge. Det var især arbejdet med redigering og idéudviklingen der inspirerede mig. Jeg sad selv derhjemme og arbejdede videre med vores film, selvom jeg ikke behøvede, bare for at sikre mig at alle scenerne var klippet perfekt sammen for at opnå den rigtige effekt, og at lydsporet passede til hver enkelt frame. En aften sad jeg i flere timer for at få det til at passe, men det var først da jeg åbnede min dør, og så at der var mørkt i resten af huset, at jeg fandt ud af hvor sent det var blevet.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med få ord, ville jeg sige at jeg er frem for alt er perfektionistisk, detaljeorienteret, struktureret og innovativ. Nogle af disse karaktertræk kan ofte være lidt af en last, men i visse situationer, som da jeg skulle redigere vores årsfilm, kan kombinationen af disse egenskaber vise sig at være til stor gavn. Når jeg bliver besat af et projekt, stort eller lille, er det garanteret at jeg ser det til ende. Ligegyldigt hvor meningsløst og umuligt det end ser ud, er jeg opsat på at finde en løsning, og først når det er afsluttet kan jeg give slip på besættelsen igen.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑